Снимки Christine Lieber, FacebookНечувана жестокост на летището в Кабул. Зоозащитници обвиниха

...
Снимки Christine Lieber, FacebookНечувана жестокост на летището в Кабул. Зоозащитници обвиниха
Коментари Харесай

200 армейски кучета бедстват без храна и вода на летището в Кабул

Снимки Christine Lieber, Фейсбук

Нечувана свирепост на летището в Кабул. Зоозащитници упрекнаха Пентагона в " ужасна свирепост " поради зарязаните при евакуацията кучета, употребявани от армията по силата на подписани контракти, само че неприравнени към статута на напълно служебните кучета. Животните, които са работили дружно с военните, са изоставени, затворени в кафези без вода и храна на летището в Кабул, сигнализира доктор Робин Ганцерт, президент на първата национална организация за отбрана на животните в Съединени американски щати - American Humane. Твърди се, че става въпрос за 200 кучета, които са изпълнявали военни задачи, написа

" Потресен съм от известията, че американското държавно управление си потегля от Кабул и оставя след себе си храбрите американски военни служебни кучета, които ще бъдат изтезавани и убити от ръката на нашите врагове. Тези храбри кучета извършват същата рискова работа по спасяването на живот, както и нашите военни. Те заслужават по-добра орис от тази, на която са обречени ", декларира президентът на зоозащитната организация.

Активистът показва, че неговата организация е подготвена освен да помогне за евакуацията на " тези бойци К-9 " на територията на Съединени американски щати, само че и да поеме здравната грижа за тях до края на живота им. Той добавя, че животните би трябвало да бъдат преместени на безвредно място и тази груба неточност на Пентагона би трябвало да бъде поправена, " с цел да не се повтори това, които се случи във Виетнам ".

" Затова ние призоваваме Конгреса да предприеме ограничения по класификацията на служебните кучета по контракт, тъй че да бъдат приравнени с военните служебни кучета. Неспособността да се направи и най-малкото - това е неуспех на хуманизма и срам за всички нас, споделя още доктор Ганцерт. EADaily напомня, че две седмици по-рано бяха евакуирани " щатните " служебни кучета, които американските военни транспортираха в полупразното хале на транспортен аероплан.

Изоставените животни на летището в афганистанската столица провокираха и възмущението на редовите американци.

 

 

 

 



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР